Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Turkey and the Caucasus: Transition from Reactive Foreign Policy to Proactive Rhythmic Diplomacy/Turkiye Ve Kafkasya: Reaksiyoner Dis Politikadan Proaktif Ritmik Diplomasiye Gecis (Report)" by Mitat Celikpala * eBook PDF Kindle ePub Free

Turkey and the Caucasus: Transition from Reactive Foreign Policy to Proactive Rhythmic Diplomacy/Turkiye Ve Kafkasya: Reaksiyoner Dis Politikadan Proaktif Ritmik Diplomasiye Gecis (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Turkey and the Caucasus: Transition from Reactive Foreign Policy to Proactive Rhythmic Diplomacy/Turkiye Ve Kafkasya: Reaksiyoner Dis Politikadan Proaktif Ritmik Diplomasiye Gecis (Report)
  • Author : Mitat Celikpala
  • Release Date : January 22, 2010
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 183 KB

Description

Giris Agustos 2008 Rus-Gurcu savasinin sonuclari sadece Kafkaslari degil, kuresel dengeleri de etkilemistir. Savasin baslattigi olaylar zincirinin, son donemde bolgesel bir guc olarak icinde yer aldigi cografyada aktif bir dis politika izleme iddiasindaki Turkiye'ye etkisi dogrudandir. Gelismelere verilen tepkiler ve sekillendirilmeye calisilan "yeni" bakis acisi, cevresinde istikrari saglamaya ve sorunlara cozum uretmeye calisan bolgesel bir aktor olarak konumlanan Turkiye'nin politikalarinin tartisilmasina neden olmustur. Kafkaslar, "komsularla sifir sorun", "sorun degil cozum ureten ulke" ve "ritmik diplomasi" gibi bir takim yeni soylemlerle, yeni ve etkin bir dis politika cizgisi olusturmaya calisan Turkiye'nin, dis politika surecleri ve etkinliginin izlenebilecegi ilgi cekici orneklerden biri haline gelmistir. Kafkasya'da yasanan gelismelere yonelik olarak Turkiye'nin izledigi politikalar, genel olarak Turk dis politikasinin seyrini, hedeflerini ve dis politika yapim sureclerini anlamada yardimci olacaktir. Bu turde bir analiz, Turkiye'nin bolgesel bir guc olarak etkinligini degerlendirmede de yol gostericidir.


Ebook Download "Turkey and the Caucasus: Transition from Reactive Foreign Policy to Proactive Rhythmic Diplomacy/Turkiye Ve Kafkasya: Reaksiyoner Dis Politikadan Proaktif Ritmik Diplomasiye Gecis (Report)" PDF ePub Kindle